Op zondag 13 september vond de jaarlijkse kermis in Zwevegem plaats.  Naar aanleiding van deze feestelijke dag kwam ook CD&V Zwevegem naar buiten met een Bonte Buurtbabbel in de Otgemsestraat.  Onze federale volksvertegenwoordigers Roel Deseyn & Nathalie Muylle gingen er graag in dialoog met de buurtbewoners. Ondanks de talrijke regenbuien, ontstonden er toch verwarmende gesprekken.

Kamerlid Nathalie Muylle ging in dialoog over de uitdagingen in de landbouw. Dat de landbouwers het de laatste tijd erg moeilijk hebben, is ook een bekommernis van haar. Ze pleitte voor meer Europese aandacht en pro het “ketenoverleg” in Europa. Met dat ketenoverleg wil men solidair zijn met landbouwers, verwerkers en supermarkten  en de kosten dus niet enkel op de landbouwer laten afwentelen.

Federaal volksvertegenwoordiger Roel Deseyn  vertelde aan de buurtbewoners hoe belangrijk lokale initiatieven zijn. Hij wil deze initiatieven structureel ondersteunen en alle kansen geven om verder uit te breiden.

Natuurlijk loert de actualiteit altijd om de hoek… Tijdens deze buurtbabbel werd dan ook gepraat over de opvang van vluchtelingen. Ook bij de aanpak en de opvang van vluchtelingen kunnen lokale initiatieven in de eigen buurt de situatie in de eigen gemeente of stad ontmijnen of vooruit helpen. Denken we maar aan de asielbuddies of crisisopvang bij gezinnen in de buurt. Dergelijke acties van buurtbewoners zorgen mee voor een échte (w)integratie met optimale kansen (lees meer over ons standpunt op http://bit.ly/wintegratie).

U merkt het: ondanks het  kletsnatte weer werd het opnieuw een boeiende & leerrijke namiddag.

De foto's vindt u terug op onze Facebook-pagina.