Bonte Buurtbabbel in Zulte

Reeds voor de vierde keer organiseerde CD&V Zulte een wijkweek. Elk jaar bezoeken ze, op initiatief van de lokale jongerenafdeling, één wijk per Zultse deelgemeente. De babbels worden georganiseerd om mensen samen te brengen en te genieten van een gezellige zomeravond. De inwoners kunnen op dat moment  in dialoog gaan met de lokale mandatarissen.  Het was voor CD&V Zulte dan ook een uitgelezen kans om hun jaarlijkse wijkbabbel deze keer uit te bouwen tot een echt bont buurtfeest, met een minister als speciale gast.  Joke Schauvliege twijfelde geen seconde en bracht de #bontebuurt-karavaan tot in Zulte.

Voor minister Joke Schauvliege was het reeds de tweede buurtbabbel. En opnieuw kwam er een enthousiast publiek van meer dan 50 personen af op dit lokale dialoogmoment. Joke krijg je trouwens niet zomaar op de oranje bank. Nee, zij gaat liever zelf rond om te horen wat er leeft in de buurt. En zo geschiedde… Midden de mensen, met een drankje en lekkere pasta in de hand, ging ze in dialoog met alle aanwezigen.  Ook Vlaams Parlementslid Robrecht Bothuyne sprong ondertussen binnen. De meest opvallende topics waren de uitdagingen in de landbouwsector en de taxshift. De minister ging geen enkel onderwerp uit de weg. Want het is net door dialoog dat we als CD&V kunnen uitleggen waarom we bepaalde beleidskeuzes maken. En daar draait het om tijdens ons buurtbabbels: luisteren naar wat er leeft in uw buurt en uitleggen hoe wij daar een antwoord op trachten te geven.

Afsluiten doen we met onderstaande foto. U vraagt zich misschien af waar minister Schauvliege op dat moment stond? Wel, achter de camera :-) #goedgezind #bontebuurt

Lees er ook meer over in Het Nieuwsblad: http://bit.ly/1NgZjfK

De foto's vindt u terug op onze Flickrpagina.