ZOMER IN WINTERSHOVEN

Zondag 30 augustus. Het zomert volop in Wintershoven, een deelgemeente van Kortessem. Ideale omstandigheden dus voor een zondagse Bonte Buurtbabbel. Burgemeester Tom Thysen loodst de CD&V-karavaan naar een schitterende plek; het parkje naast de parochiekerk biedt wat lommer op deze warmste 30ste augustus ooit.

Leven in de buurt
De crew werkt zich uit de naad (en in het zweet) om het Bonte Buurtmateriaal in stelling te brengen. Slingers in de bomen, banken midden het groen, gekoelde drankjes binnen handbereik,… Maar buiten het geklingel van de ijskar is het vooralsnog muisstil in hartje Wintershoven. Tot een 30-tal mensen arriveert, familie zo blijkt en met een pasgeboren jongetje dat in het aanpalende kerkje wordt gedoopt. Hoera: nieuw leven in de buurt! “En dat ze dan straks nog wel zullen langs komen voor de babbel én een ijsje…”

Het klepperen van de kerkklokken lijkt het sein voor de buurt om de middagsiësta te beëindigen en af te zakken naar het park. Op de babbelbanken Raf Terwingen en An Christiaens om te luisteren naar de grote en vooral kleine verhalen van de mensen. Burgemeester Thysen duidt het doel en opzet van de Bonte CD&V-zomertour en nodigt iedereen uit om te kiezen voor dialoog. Niet alleen vandaag met de aanwezige politici; maar elke dag opnieuw. En vooral: in de buurt! Want betrokkenheid begint in de eigen buurt.

Dorpstraat & Wetstraat
Onder een stralende hemel wordt vlot van gedachten gewisseld. Naast de lokale bekommernissen nemen federaal volksvertegenwoordiger Raf Terwingen en Vlaams parlementslid An Christiaens de tijd om duiding te geven bij de actualiteit en het regeringsbeleid. Door te kiezen voor de buurt, maakt CD&V ook rechtstreeks verbinding  tussen de Dorpstraat en de Wetstraat.

Intussen is de doopviering afgelopen en wordt het pas echt druk in het park. De ijsventer schept er lustig op los… “Aardbeien? Dat heb ik helaas niet meer, maar er is wel nog kersensmaak.” “Doe dan toch maar pistache en citroen.” Sommigen maken het best wel bont op zondagnamiddag. Het levert alvast mooie plaatjes op.
Zo’n buurt waar betrokkenheid heerst, daar wordt gelachen en geschaterd. Zelfs zonder zomerzon. Wedden?

Bedankt Wintershoven voor de warme ontvangst. 

De foto's vindt u op onze Facebook-pagina.